παρεαλεμε
Καλώς ήρθες...είσαι έτοιμος για παρέα λέμε?
παρεαλεμε
Καλώς ήρθες...είσαι έτοιμος για παρέα λέμε?
παρεαλεμε
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.


φορουμ
 
ΦόρουμΠόρταλLatest imagesΕγγραφήΣύνδεση
Παρόμοια θέματα
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Πρόσφατα Θέματα
» Ενεργειακά βραχιόλια ή υψηλής τεχνολογίας δεισιδαιμονία;
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Icon_minitimeΔευ Δεκ 05, 2011 6:30 pm από Admin

» Ποια βιταμίνη είναι η Νέα βιταμίνη D;
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Icon_minitimeΤρι Νοε 01, 2011 5:43 pm από Admin

» Marco Simoncelli: Το παιδί με την αφάνα
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Icon_minitimeΤρι Νοε 01, 2011 6:54 am από kastanas

» 28 Οκτωβρίου
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Icon_minitimeΔευ Οκτ 31, 2011 8:46 pm από Admin

» Ντίνος Ηλιόπουλος
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Icon_minitimeΔευ Οκτ 31, 2011 8:40 pm από Admin

» καλώς σας βρήκα και εγώ.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Icon_minitimeΔευ Οκτ 31, 2011 8:38 pm από Admin

» Προσοχη!!
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Icon_minitimeΠεμ Οκτ 27, 2011 10:19 am από gerakont

» Το σωστό βιογραφικό και πώς να το φτιάξετε
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Icon_minitimeΣαβ Οκτ 22, 2011 4:50 pm από Admin

» 22 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΩΡΑ ΕΝΤΟΣ ΜΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Icon_minitimeΚυρ Οκτ 16, 2011 8:27 pm από gerakont


 

 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Πήγαινε κάτω 
+2
Admin
elenaprass
6 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
elenaprass

elenaprass


Αριθμός μηνυμάτων : 68
Reputation : 24
Ημερομηνία εγγραφής : 06/12/2010

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ   ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Icon_minitimeΔευ Ιαν 10, 2011 2:57 pm

Τι; Το μόνο που ξέρεις να μαγειρεύεις είναι… τοστ; Ξέχασέ τα αυτά! Δεν μπορείς να ζήσεις τρώγοντας καθημερινά μόνο τοστ και ότι σερβίρουν τα γειτονικά delivery. Βάλε την ποδιά σου (όχι τη σχολική) και πάρε θέση πάνω από την κουζίνα! Υπάρχουν συνταγές που θα
γεμίσουν το στομάχι σου σε χρόνο ρεκόρ!

1) Αυγά Μάτια! Η πρώτη εκδοχή του πλέον πολύτιμου συστατικού του φοιτητικού ψυγείου σου! Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και προπάντων χορταστικό! Βάλε το λάδι στο τηγάνι και άφησε το να κάψει. Σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε προσεκτικά στο λάδι για να μην διαλυθεί ο κρόκος. Όσο τηγανίζεται ρίχνουμε ζεστό λάδι στην πάνω πλευρά για να τηγανιστεί ομοιόμορφα. Μόλις πήξει το ασπράδι το βγάζουμε από τη φωτιά και το βάζουμε στο πιάτο. Λίγο λάδι από το τηγάνι θα βοηθήσει στις πατροπαράδοτες βούτες. Απαραιτήτως, αλάτι και πιπέρι!
2) Ομελέτα! Δεύτερη εκδοχή λίγο πιο… ψαγμένη. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και αφήνουμε τη φαντασία μαςελεύθερη! Γιατί εδώ μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι θέλουμε! Τριμμένο τυρί, φέτα σε κομματάκια, πιπεριά, ντομάτα, ζαμπόν, ελιά, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι κλπ. κλπ. Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) και μόλις κάψει ρίχνουμε το μείγμα και αφήνουμε να ψηθεί. Μην κάνετε ακροβατικά! Για να την γυρίσετε χρησιμοποιείστε σπάτουλα. Μόλις ψηθεί, καλή όρεξη!
3) Πατάτες τηγανητές! Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια. Καίμε πάλι το λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε τις πατάτες. Μην τις ρίξετε βρεγμένες! Θα “πετάξει” το λάδι! Aφήστε τις να τηγανιστούν (να πάρουν το χρώμα που έχουν αυτές της μαμάς) και είστε έτοιμοι!
4) Μακαρονάδα. Τα μακαρόνια βράζονται πολύ απλά. Μόνο σιγουρέψου ότι .....ο οικιακός εξοπλισμός διαθέτει σουρωτήρι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, αλάτι και λίγες σταγόνες λάδι και αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει (δούμε να κάνει φουσκάλες δηλαδή…) ρίχνουμε τα μακαρόνια. Πάνω στη συσκευασία γράφει τον χρόνο βρασμού (συνήθως 12-15 λεπτά), τον οποίο τηρούμε ευλαβικά. Μην ξεχάσετε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος να ανακατεύετε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μόλις τελειώσει ο χρόνος βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνουμε τα μακαρόνια. Ρίχνουμε όπως είναι στην κατσαρόλα 2 κουταλιές της σούπας λάδι ή βούτυρο, τα βάζουμε στο πιάτο, ρίχνουμε τυράκι και πέφτουμε με τα μούτρα στη λαχταριστή μακαρονάδα που μόλις ετοιμάσαμε!
5) Κόκκινη σάλτσα! Πιο απλή δεν γίνεται. Για να μην είναι η μακαρονάδα πάντα “ορφανή”. Από το σούπερ μάρκετ παίρνεις μια κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια. Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι. Ψιλοκόβουμε ένα μικρό κρεμμύδι και μόλις κάψει το λάδι το ρίχνουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Μετά ρίχνουμε τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, λίγη πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη), μια κουταλιά βούτυρο, και λίγη ρίγανη. Σε χαμηλή φωτιά την αφήνουμε να βράσει για 30′.
6) Επιδόρπιο… Ζελέ! Το πιο εύκολο και γρήγορο επιδόρπιο! Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνουμε το φακελάκι ζελέ (που έχουμε πάρει από το σούπερ μάρκετ) και ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε και ένα ποτήρι κρύο νερό. Σε μικρά μπολάκια ρίχνουμε το μίγμα και το βάζουμε στο ψυγείο. Πριν τα βάλουμε στο ψυγείο μπορούμε να ρίξουμε στα μπολάκια μικρά κομματάκια φρούτων για να δώσουμε μια ακόμα νοστιμότερη νότα.
Αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει και πειραματιστείτε! Σε δύο μήνες οι μαγειρικές σας ικανότητες θα έχουν βελτιωθεί σημαντικά!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 179
Reputation : 19
Ημερομηνία εγγραφής : 02/12/2010

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ   ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Icon_minitimeΔευ Ιαν 10, 2011 9:28 pm

Και πεινασα λιγο beef beer
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://parealeme.forumgreek.com
kastanas

kastanas


Αριθμός μηνυμάτων : 67
Reputation : 13
Ημερομηνία εγγραφής : 06/12/2010
Τόπος : αθηνα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ   ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Icon_minitimeΤρι Ιαν 11, 2011 6:23 am

αφηστε τις κρυαδες.....κι εγω πειναω...... υεασ ....Λενιο βαλε αλλο ενα σερβιτσιο...... μπρρρ
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
elenaprass

elenaprass


Αριθμός μηνυμάτων : 68
Reputation : 24
Ημερομηνία εγγραφής : 06/12/2010

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ   ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Icon_minitimeΤρι Ιαν 11, 2011 11:22 am



......ετοιμαστητε τοτε ....για πολυ και καλο φαγητο.....!!!!!! beef beef μπρρρ μπρρρ
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
elenaprass

elenaprass


Αριθμός μηνυμάτων : 68
Reputation : 24
Ημερομηνία εγγραφής : 06/12/2010

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ   ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Icon_minitimeΤρι Ιαν 11, 2011 11:46 am


Περιγραφή
Πατάτες φούρνου με αλατοπίπερο και κονιάκ.

Συστατικά
6-7 μέτριες πατάτες κομμένες στα 4
1 εώς 1 1/2 σφηνάκι κονιάκ
σπορελαιο,αλατι χοντρο,φρεσκοτριμμενο πιπερι.
1.Βάζουμε τις πατάτες σε μέτριο πυρέξ έτσι ώστε να καλύπτετε ο πάτος με μία στρώση πατάτες, όχι περισσότερες στρώσεις. Αν θέλουμε αντί για πυρέξ χρησιμοποιούμε ταψί αλλά το στρώνουμε με λαδόκολλα.
2.Βάζουμε αλάτι και λίγο πιπέρι, το κονιάκ και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
3.Βάζουμε σπορέλαιο 1 εκατοστό από τον πάτο και γεμίζουμε με νερό έτσι ώστε να σκεπαστούν οι πατάτες.
4.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 1 ώρα έτσι ώστε βάζοντας μια οδοντογλυφίδα στις πατάτες να είναι πολύ μαλακές.
5.Αδειάζουμε σχεδόν όλο το υγρό από το πυρέξ και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά στους 220 βαθμούς.
6.Γυρίζουμε το φούρνο στο grill και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ροδισουν οι πατάτες.
7.Σερβίρονται ζεστές.

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
elenaprass

elenaprass


Αριθμός μηνυμάτων : 68
Reputation : 24
Ημερομηνία εγγραφής : 06/12/2010

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ   ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Icon_minitimeΤρι Ιαν 11, 2011 11:54 am


Ζυμαρικά στο φούρνο σπέσιαλ με 3 τυρια

Συστατικά
500 γρ. ζυμαρικά (καλύτερα πένες), βρασμένα και στραγγισμένα
2 φλυτζάνια γραβιέρα τριμμένη
1 φλυτζάνι καπνιστό ρεγκάτο τριμμένο
4 φλυτζάνια ρεγκάτο τριμμένο
1/2 φλυτζάνι ανάμικτη κρέμα γάλακτος με στραγγιστό γιαούρτι
5 φλυτζάνια γάλα
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο και βούτυρο ανάμικτα
1/2 φλυτζάνι αλεύρι
1/2 κ.γ. μουστάρδα σκόνη
1/2 κ.γ. πιπέρι άσπρο
1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
μια πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. αλάτι
1 φύλλο δάφνης
1/2 φλυτζάνι ψίχουλα όσο γίνεται πιο κριτσανιστά

Οδηγίες
1.Σε τηγάνι ρίχνουμε μια 1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα ψίχουλα σε χαμηλή φωτιά. Σε τηγάνι βάζουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι με το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας για περίπου 2 λεπτά.
2.Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γάλα, τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, τα πιπέρια και τη δάφνη. Ξαναβάζουμε στη φωτιά να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνοντας να σιγοβράσει για 20 λεπτά ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα. Αφαιρούμε τη δάφνη.
3.Προσθέτουμε όλη τη γραβιέρα και 3 φλυτζάνια από το ρεγκάτο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
4.Τοποθετούμε τα ζυμαρικά σε πυρέξ,περιχύνουμε με το μίγμα και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με το μίγμα κρέμας- γιαουρτιού, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τα ψίχουλα.
5.Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10. Το σερβίρουμε ζεστό.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
elenaprass

elenaprass


Αριθμός μηνυμάτων : 68
Reputation : 24
Ημερομηνία εγγραφής : 06/12/2010

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ   ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Icon_minitimeΤρι Ιαν 11, 2011 12:00 pm


Γλυκόξινο κοτόπουλο με ρύζι τηγανητo.

Συστατικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
3 φιλέτα κοτόπουλο
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδελές
1 σκελίδα σκόρδο λιωμενη
1 καρότο κομμένο σε λεπτες φέτες
2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε λεπτες φέτες
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λεπτες φέτες
10 δαμάσκηνα αποξηραμένα
10 φουντίτσες μπρόκολο
1 ποτήρι του κρασιου κόκκινο κρασί
3 κ.σ μπαλσάμικο ξύδι
1 κ.σ μέλι
1 κ.σ κέτσαπ
3 κ.σ σόγια sause
χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα (προερετικά)
ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ
2 κ.σ λαδι
1,5 φλ.τσαγιου ρυζι basmati
3 φλ.τσαγιού νερο
1 κύβο ζωμό βοδινού
αλάτι
πιπέρι
2 αυγά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μισο φλ.τσαγιού καλαμποκι βρασμενο
μισο φλ.τσαγιού αρακα
1 χουφτα φιλε αμύγδαλα
1 κ.σ βούτυρο
2 κ.σ σογια sauce
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
1.Σε λίγο λάδι σε ενα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει χρώμα το σβήνουμε με το κρασί.
2.Αμέσως μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές, το μπρόκολο και τα δαμάσκηνα.
3.Αλατοπιπερώνουμε, και μετα βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Τα ανακατεύουμε ολα μαζι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτια
ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ
1.Σε ενα κατσαρολάκι σωτάρουμε λίγο το ρύζι στο λαδι. Ρίχνουμε το νερό και τον κύβο, το αλάτι και το πιπέρι. Το αφηνουμε να βράσει. Δεν το ανακατευουμε συχνά για να μη λασπώσει.
2.Αφου βάσει το αφήνουμε να κρυώσει καλα (βάλτε το στο ψυγέιο για πιο γρήγορα)
3.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε λίγο τα αμύγδαλα.
4.Ανακατεύουμε τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε.
5.Σε ένα κατσαρολακι ζεσταίνουμε λιγο λάδι και ρίχνουμε τα χτυπημενα αυγά. Τα ανακατεύουμε συνεχώς μεχρι να ψηθούν τελείως αλλά τα θέλουμε διαλύμενα σε μικρα κομμάτακια γι' αυτο προσπαθούμε να τα κόβουμε με την κουτάλα ενω ανακατεύουμε συχρόνως. Τοποθετόυμε τα αυγα σε ενα αλλο σκευος.
6.Στο ίδιο κατσαρολάκι ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδι σε λιγο λαδι μεχρι να γυαλισει. Αμέσως μετα ρίχνουμε το κρυο ρύζι και το τηγανιζουμε ανακατεύωντας το συνεχώς. Σιγά σιγά προσθετουμε το αυγό που ειχαμε ετοιμασει πριν, το καλαμπόκι, τον αρακα, το φιλέ αμυγδάλου και την σογια sauce. Ανακατευόυμε συνεχώς και αποσύρουμε απο την φωτιά.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
elenaprass

elenaprass


Αριθμός μηνυμάτων : 68
Reputation : 24
Ημερομηνία εγγραφής : 06/12/2010

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ   ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Icon_minitimeΤρι Ιαν 11, 2011 12:07 pm



Περιγραφή
Τα πιο αφράτα και εύγευστα μπιφτέκια που έχω καταφέρει να φτιάξω!

Συστατικά
1kg κιμάς μοσχαρίσιος, περασμένος μία φορά από τη μηχανή του κιμά
2 μέτρια τριμμένα κρεμμύδια
1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο
2 αυγά
1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 νεροπότηρο τριμμένη φρυγανιά
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί κόκκινο ξηρό
1 κουταλιά της σούπας ρουμελιώτικη ρίγανη, τριμμένη
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι (γλυκό)
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
ελαιόλαδο για το ταψί

50-55 μπιφτέκια
Οδηγίες
1.Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε.
2.Πλάθουμε σε μέτρια μπιφτέκια.
3.Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά ή ψήνουμε στο γκριλ.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
elenaprass

elenaprass


Αριθμός μηνυμάτων : 68
Reputation : 24
Ημερομηνία εγγραφής : 06/12/2010

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ   ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Icon_minitimeΤρι Ιαν 11, 2011 1:41 pm

MAKAΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ
Συστατικά
1 πακέτο μακαρόνια βίδες
2 τόνους σε νερό
1 κρεμμύδι
άνιθο
1 κεσεδ. γιαούρτι πλήρες
1 μικρή μαγιονέζα

1.Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
2.Στίβουμε στις χούφτες μας τον τόνο και τον βάζουμε στα μακαρόνια.
3.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και λίγο άνιθο και τα προσθέτουμε κι αυτά στα μακαρόνια.
4.Προσθέτουμε το γιαούρτι και την μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Lidia

Lidia


Αριθμός μηνυμάτων : 55
Reputation : 22
Ημερομηνία εγγραφής : 06/12/2010

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ   ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Icon_minitimeΤετ Ιαν 12, 2011 8:18 am

Κοτοσαλάτα

Συστατικά

* 2 μεγάλη στήθη κοτόπουλου βρασμένα
* 250 γρ ρεγκάτο τριμμένο
* ½ κιλό μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
* 2-3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
* 4 ντοματάκια cherry
* Μερικά φύλλα μέντας
* Αλάτι - πιπέρι
* Για το dressing: 200 γρ μαγιονέζα
* Αλάτι-πιπέρι
* 1 κ.σ κέτσαπ

Τρόπος μαγειρέματος

1. Κόψε το κοτόπουλο σε μπουκιές κι ανακάτεψέ το με το ρεγκάτο

2.Σε ένα τηγάνι σόταρε τα μανιτάρια με τις πιπεριές και πρόσθεσε το κοτόπουλο με το τυρί να λιώσει

3.Αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε καλά

4.Βάλε όλα τα υλιγκά για το dressing σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά

5.Ανακάτεψε το μείγμα κοτόπουλου με τα ¾ του dressing

6.Βάλε σε μια σαλατιέρα και στρώσε από επάνω με το υπόλοιπο dressing

7.Στόλισε με ντοματάκια cherry και φύλλα μέντας
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Lidia

Lidia


Αριθμός μηνυμάτων : 55
Reputation : 22
Ημερομηνία εγγραφής : 06/12/2010

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ   ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Icon_minitimeΤετ Ιαν 12, 2011 8:23 am

Πατατοσαλάτα!

Συστατικά

* 1 κιλό μικρές πατάτες
* 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερι
* 200 γρ. καπνιστό μπέικον
* 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
* 2 κουτ. της σούπας φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
* 2 κουτ. της σούπας φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
* 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
* 3 κουταλιά της σούπας λάδι
* 1/2 κουτάλι της σούπας αλάτι
* Πιπέρι
* 2 βραστά αυγά

Τρόπος μαγειρέματος

1.Βάλε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα. Κάλυψε με νερό, σκέπασε την κατσαρόλα και βράσε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά. Άσε τις πατάτες να στραγγίξουν για 15 λεπτά
2.Όταν κρυώσουν αρκετά, κόψε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια σε μια μεγάλη σαλατιέρα
3.Πρόσθεσε το σέλερι, το μπέικον, τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια και την μέντα. Ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι
4.Πρόσθεσε τα βραστά αβγά κομμένα στα τέσσερα και ανακάτεψε προσεκτικά
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Lidia

Lidia


Αριθμός μηνυμάτων : 55
Reputation : 22
Ημερομηνία εγγραφής : 06/12/2010

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ   ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Icon_minitimeΤετ Ιαν 12, 2011 8:31 am

Σαλάτα σπανάκι με vinaigrette μελιού-σκόρδου

Συστατικά

* 300 γρ. Σπανάκι (περίπου 2 φλιτζάνια)
* 150 γρ. Μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες (περίπου 2 φλιτζάνια)
* ¼ του φλιτζανιού νιφάδες καβουρδισμένου αμύγδαλου
* ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
* 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
* 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
* 2 κουταλιές της σούπας μέλι

Τρόπος μαγειρέματος

1.Ανακάτεψε το σπανάκι, τα μανιτάρια και τα αμύγδαλα σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
2.Ζέστανε το λάδι σε ένα μικρό τηγάνι και αφού κάψει καλά πρόσθεσε το σκόρδο βάζοντας μια πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφού τσιγαρίσεις το σκόρδο για 2 περίπου λεπτά, πρόσθεσε το ξύδι και ανακάτεψε καλά.
3.Απόσυρε το τηγάνι από την φωτιά και πρόσθεσε το μέλι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
4.Δεν μένει παρά να περιχύσεις την σαλάτα σου με την vinaigrette και η σαλάτα σου είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
5.Η σαλάτα σερβίρεται αμέσως για να είναι χλυαρή.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
elenaprass

elenaprass


Αριθμός μηνυμάτων : 68
Reputation : 24
Ημερομηνία εγγραφής : 06/12/2010

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ   ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Icon_minitimeΤετ Ιαν 12, 2011 2:07 pm

bravo bravo .....μου ανοιξες την ορεξη Λυδια μου....και ειναι και του γουστου μου αυτη η συνταγη.....παω να τη φτιαξω και θα σου πω!!!! bounce bounce
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Lidia

Lidia


Αριθμός μηνυμάτων : 55
Reputation : 22
Ημερομηνία εγγραφής : 06/12/2010

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ   ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Icon_minitimeΠεμ Ιαν 13, 2011 5:18 pm

thnx thnx Έλενα δοκιμασε την είναι τέλεια !!!!!!!!!!!!!!!!! girl girl
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Lidia

Lidia


Αριθμός μηνυμάτων : 55
Reputation : 22
Ημερομηνία εγγραφής : 06/12/2010

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ   ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Icon_minitimeΠαρ Ιαν 14, 2011 9:27 am

Πανακότα


Συστατικά

* 300 γρ. κρέμα γάλακτος
* 700 γρ. γάλα
* 250 γρ. ζάχαρη
* 9-11 φύλλα ζελατίνας
* λίγη βανίλια
* ποτό της αρεσκείας μας

Τρόπος μαγειρέματος

1.Βάλε σε μια κατσαρόλα την κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ποτό και το άφησε σε σιγανή φωτιά.
2.Στη συνέχεια άσε τις ζελατίνες στο γάλα να λιώσουν και το πρόσθεσέ το στην κατσαρόλα.
3.Αφού πάρει μια βράση ανακατεύοντας συνέχεια, κατέβασε από την φωτιά και μοίρασε στα φορμάκια.
4.Άσε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάλτα στο ψυγείο.
5.Σέρβιρε με σιρόπι σοκολάτας, καραμέλας ή ό,τι άλλο σου αρέσει
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
tolhs




Αριθμός μηνυμάτων : 9
Reputation : 5
Ημερομηνία εγγραφής : 07/12/2010

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ   ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Icon_minitimeΣαβ Ιαν 15, 2011 10:22 am

καταλαβα εαν τα βαλουμε ολα μαζι ξινογαλο θα βγαλουμε ολε
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Lidia

Lidia


Αριθμός μηνυμάτων : 55
Reputation : 22
Ημερομηνία εγγραφής : 06/12/2010

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ   ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Icon_minitimeΣαβ Ιαν 15, 2011 1:27 pm

bravo bravo bravo τόλη είσαι τέλειος μάγειρας κατάλαβες τη συνταγή χωρίς να δώσω πολλές λεπτομέριες haha haha haha haha haha
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Janine
moderator
moderator
Janine


Αριθμός μηνυμάτων : 256
Reputation : 20
Ημερομηνία εγγραφής : 02/12/2010

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Σοκολατάκια με μπισκότα Oreo και τυρί Φιλαδέλφεια   ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Icon_minitimeΤρι Μαρ 01, 2011 11:13 am


ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ 12-15 ΑΤΟΜΑ



ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Tromaktiko


Υλικά:

1 συσκευασία μπισκότων OREO
250gr τυρί κρέμα Philadelphia
1 λευκή σοκολάτα κουβερτούρα (περίπου 400γρ.)

Προετοιμασία:
Τοποθετήστε τα μπισκότα Oreo σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα και με ένα πλάστη ή κάτι ανάλογο πιέστε τα μέχρι να σπάσουν σε μικρά κομματάκια. Σπάστε τα μπισκότα σε δόσεις και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε στο μπολ το τυρί Φιλαδέλφεια και ανακατέψτε καλά με ένα μεγάλο κουτάλι να ενωθεί με τα μπισκότα.
Τοποθετήστε ένα μεγάλο χαρτί φούρνου σε μία επίπεδη επιφάνεια. Πάρτε με τα δάκτυλα σας αρκετή ζύμη και πλάστε στρογγυλά μπαλάκια στο μέγεθος μικρού κεφτέ. Επαναλάβετε τη διαδικασία για όλη την ποσότητα του μίγματος μπισκότων και αραδιάστε πάνω στο χαρτί φούρνου.
Τοποθετήστε σε ένα μπεν μαρί την λευκή σοκολάτα και αφήστε να βράσει μέχρι να λιώσει εντελώς ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Βουτήξτε τα μπαλάκια που φτιάξατε με το μείγμα μπισκότου στην λιωμένη λευκή σοκολάτα και τοποθετήστε πίσω στο χαρτί φούρνου. Αφήστε να στερεοποιηθεί και πάλι η σοκολάτα και τοποθετήστε τα σοκολατάκια σε ένα μπολ με πώμα. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Σερβίρετε τα σοκολατάκια απευθείας από το ψυγείο.

Απολαύστε!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» 10 Συμβουλές σε γυναίκες οδηγούς
» Γενικές συμβουλές για την περίπτωση ληστείας και ενδοοικογενειακής βίας

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
παρεαλεμε :: Your first category :: FEMALE PLANET-
Μετάβαση σε: