παρεαλεμε
Καλώς ήρθες...είσαι έτοιμος για παρέα λέμε?
παρεαλεμε
Καλώς ήρθες...είσαι έτοιμος για παρέα λέμε?
παρεαλεμε
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.


φορουμ
 
ΦόρουμΠόρταλLatest imagesΕγγραφήΣύνδεση
Παρόμοια θέματα
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Πρόσφατα Θέματα
» Ενεργειακά βραχιόλια ή υψηλής τεχνολογίας δεισιδαιμονία;
Παραδοσιακές Κυπριακές Φλαούνες, τiς φτιαχνουμε το Πασχα στην Κυπρο!!! Icon_minitimeΔευ Δεκ 05, 2011 6:30 pm από Admin

» Ποια βιταμίνη είναι η Νέα βιταμίνη D;
Παραδοσιακές Κυπριακές Φλαούνες, τiς φτιαχνουμε το Πασχα στην Κυπρο!!! Icon_minitimeΤρι Νοε 01, 2011 5:43 pm από Admin

» Marco Simoncelli: Το παιδί με την αφάνα
Παραδοσιακές Κυπριακές Φλαούνες, τiς φτιαχνουμε το Πασχα στην Κυπρο!!! Icon_minitimeΤρι Νοε 01, 2011 6:54 am από kastanas

» 28 Οκτωβρίου
Παραδοσιακές Κυπριακές Φλαούνες, τiς φτιαχνουμε το Πασχα στην Κυπρο!!! Icon_minitimeΔευ Οκτ 31, 2011 8:46 pm από Admin

» Ντίνος Ηλιόπουλος
Παραδοσιακές Κυπριακές Φλαούνες, τiς φτιαχνουμε το Πασχα στην Κυπρο!!! Icon_minitimeΔευ Οκτ 31, 2011 8:40 pm από Admin

» καλώς σας βρήκα και εγώ.
Παραδοσιακές Κυπριακές Φλαούνες, τiς φτιαχνουμε το Πασχα στην Κυπρο!!! Icon_minitimeΔευ Οκτ 31, 2011 8:38 pm από Admin

» Προσοχη!!
Παραδοσιακές Κυπριακές Φλαούνες, τiς φτιαχνουμε το Πασχα στην Κυπρο!!! Icon_minitimeΠεμ Οκτ 27, 2011 10:19 am από gerakont

» Το σωστό βιογραφικό και πώς να το φτιάξετε
Παραδοσιακές Κυπριακές Φλαούνες, τiς φτιαχνουμε το Πασχα στην Κυπρο!!! Icon_minitimeΣαβ Οκτ 22, 2011 4:50 pm από Admin

» 22 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΩΡΑ ΕΝΤΟΣ ΜΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑΣ
Παραδοσιακές Κυπριακές Φλαούνες, τiς φτιαχνουμε το Πασχα στην Κυπρο!!! Icon_minitimeΚυρ Οκτ 16, 2011 8:27 pm από gerakont


 

 Παραδοσιακές Κυπριακές Φλαούνες, τiς φτιαχνουμε το Πασχα στην Κυπρο!!!

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Janine
moderator
moderator
Janine


Αριθμός μηνυμάτων : 256
Reputation : 20
Ημερομηνία εγγραφής : 02/12/2010

Παραδοσιακές Κυπριακές Φλαούνες, τiς φτιαχνουμε το Πασχα στην Κυπρο!!! Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Παραδοσιακές Κυπριακές Φλαούνες, τiς φτιαχνουμε το Πασχα στην Κυπρο!!!   Παραδοσιακές Κυπριακές Φλαούνες, τiς φτιαχνουμε το Πασχα στην Κυπρο!!! Icon_minitimeΔευ Απρ 18, 2011 6:12 pm

Παραδοσιακές Κυπριακές Φλαούνες, τiς φτιαχνουμε το Πασχα στην Κυπρο!!! Tromaktiko


Συνταγή για περίπου 15-20 φλαούνες

Από το: http://xs-recipes.com/

Υλικά:

Για την ζύμη:
1κιλό αλεύρι φαρίνα
1 κιλό αλεύρι χωριάτικο (σκληρό)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
2 φλιτζάνια σπορέλαιο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μέχλεπι, κοπανισμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα, κοπανισμένη
Προζύμη για 2 κιλά αλεύρι
Γάλα, χλιαρό για ζύμωμα

Για την γέμιση:
2 κιλά τυρί φλαούνας
1 χαλούμι, ώριμο
1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι
12 αυγά
1 κομμάτι προζύμι
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μέχλεπι, κοπανισμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα, κοπανισμένη
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
250γρ σταφίδες
2 αυγά χτυπημένα για επάλειψη
Σησάμι για πασπάλισμα

Προετοιμασία:
Η όλη προετοιμασία της ζύμης και της γέμισης πρέπει να γίνει από το προηγούμενο βράδυ του φουρνίσματος.
Ξεκινάμε με την γέμιση: Τρίβουμε το τυρί (αφού το έχουμε αφήσει για 2 μέρες στον αέρα για να στεγνώσει) και το χαλούμι και τα βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το μέχλεπι, και τη μαστίχα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε όλα τα αυγά μαζί. Κάνουμε ένα βαθούλωμα στη λεκάνη με το τυρί, προσθέτουμε το προζύμι και ρίχνουμε τα αυγά (λίγη ποσότητα κάθε φορά). Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε όσα αυγά χρειαστεί για να γίνει η γέμιση μάλλον σφικτή. Το πόσα αυγά θα χρειαστούν εξαρτάται από την ποιότητα του τυριού που θα χρησιμοποιήσετε. Σκεπάζουμε την γέμιση και την αφήνουμε κατά την διάρκεια της νύκτας να σταθεί.
Την επομένη μέρα προσθέτουμε στην γέμιση το μπεικιν παουντερ, το δυόσμο, τις σταφίδες και ζυμώνουμε καλά. Παίρνουμε μια ποσότητα γέμισης στην παλάμη μας και αν όταν την σφίξουμε γίνει μία μάζα σφικτή τότε είναι έτοιμη. Αν όχι τότε προσθέστε ακόμα 1-2 αυγά και ζυμώνουμε.
Ετοιμάζουμε και την ζύμη από το προηγούμενο βράδυ: Κοσκινίζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι, το μπεικιν παουντερ, το μέχλεπι, και τη μαστίχα. Προσθέτουμε το λάδι και το ροζιάζουμε το αλεύρι με τα δάκτυλα μας μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να μην υπάρχουν σβόλοι. Διαλύουμε το προζύμι με λίγο χλιαρό γάλα και το προσθέτουμε στο αλεύρι. Ζυμώνουμε να γίνει μία κανονική ζύμη προσθέτοντας αν χρειαστεί ακόμα λίγο χλιαρό γάλα.
Σκεπάζουμε την λεκάνη και αφήνουμε τη ζύμη κατά την διάρκεια της νύκτας να φουσκώσει.
Ανοίγουμε λεπτά φύλα ζύμης πάχους περίπου 1/2 εκατοστού και μεγέθους 10εκΧ15εκ περίπου. Περνούμε την εξωτερική πλευρά της πίτας με σησάμι, προσθέτουμε ανάλογη γέμιση στο κέντρο κάθε πίτας και κλείνουμε στο γνωστό σχήμα φλαούνας. Αραδιάζουμε τις φλαούνες μας σε ρηχό ταψί.
Πριν τις ψήσουμε τις αφήνουμε να φουσκώσουν για λίγο, αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και σησάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200οC) για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Οι φλαουνες σερβίρονται το βράδυ μετά την Ανάσταση ζεστές ή κρύες, αλλά μπορούν να διατηρηθούν και στην κατάψυξη για μέχρι και τρείς μήνες.

Καλή Όρεξη!

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Παραδοσιακές Κυπριακές Φλαούνες, τiς φτιαχνουμε το Πασχα στην Κυπρο!!!
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» καλως ηρθατε στην παρεα μας
» ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
» Καλημερα στην περεα λεμε!!!!!!

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
παρεαλεμε :: Your first category :: FEMALE PLANET-
Μετάβαση σε: